Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Esti PFA? Nu uita sa platesti impozitul pe venit pana la 25 iunie!
Publicat de catre Fiscalitatea.roNr. vizualizari: 2478 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Personalele fizice autorizate (PFA) trebuie sa achite pana la inclusiv 25 iunie 2013 impozitul pe venit si contributiile sociale, plati anticipate aferente celui de-al doilea trimestru din 2013.
In concret, aceste plati anticipate in contul impozitului pe venit aferent trimestrului II 2013 se vor face de catre persoanele fizice organizate ca intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, care realizeaza venituri din activitati independente (comerciale, prestari servicii), profesii libere sau cedarea folosintei bunurilor, indiferent daca sunt impusi in sistem real sau la norma de venit,
Contribuabilii care desfasoara activitati independente sau profesii libere vor plati la unitatea fiscala de domiciliu al contribuabilului: contributia de asigurari sociale (CAS) in cota de 31,3% si contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) in cota de 5,5% reprezentand platile anticipate aferente trimestrului II 2013.
Conturile in care se incaseaza contributiile sunt:
- 22.21.03.12 "Contributii de asigurari sociale de stat" datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente, activitati agricole si asocieri fara personalitate juridica;
- 26.21.05.03.02 "Contributii de asigurari sociale de sanatate" datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente si alte activitati si persoanele care nu realizeaza venituri.
Cei care nu platesc la timp aceste sume datorate, vor plati ulterior o serie de dobanzi si penalitati de intarziere, conform art. 119-120^1 Codul de Procedura Fiscala.
Nota: Dobanzile se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv. Nivelul dobanzii este de 0,04% pentru fiecare zi de intarziere.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...