Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Venituri din conventii civile. Declaratia 112
Publicat de catre Legislatiamuncii.roNr. vizualizari: 3190 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Vom afla, mai jos la ce data se vor declara obligatiile fiscale cuprinse in Declaratia 112. Ne vom referi la obligatiile de plata aferente conventiilor civile neonorate in anul 2012 si care se vor achita in 2013.
Solutia consultantului:
Declaratia 112 se completeaza si se depune de platitorii de impozite si contributii carora le revin, potrivit legislatiei in vigoare, obligatiile de plata cuprinse in anexa nr. 2 din Nomenclatorul «Creante fiscale».
- trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului de angajatorii si entitatile asimilate angajatorilor care se incadreaza in prevederile art. 58 alin. (2) din Legea 571/2003 , cu modificarile si completarile ulterioare, si nu au optat pentru depunerea lunara a declaratiei,
- lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza impozitul pe venit si contributiile sociale - de ceilalti angajatori si entitati asimilate angajatorului.
In cazul veniturilor din conventii civile, impozitul si contributiile sociale se declara de platitorul venitului in formularul 112 pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost platit venitul, respectiv a lunii urmatoare trimestrului in care s-a platit venitul, in functie de perioada fiscala aleasa de platitorul de venit.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...