Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Impozitul pe venitul microintreprinderilor e obligatoriu de la 1 februarie
Publicat de catre Contabilul.roNr. vizualizari: 2660 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Impozitul pe venitul microintreprinderilor devine obligatoriu de la 1 februarie pentru toate firmele care realizeaza venituri mai mici de 65.000 de euro.
Microintreprinderile nu vor mai putea opta pentru plata impozitului pe profit, arata proiectul de modificare a Codului Fiscal.
Conform proiectului de Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003), limita veniturilor obtinute pentru care se intra in sistemul microintreprinderilor coboara la nivelul de 65.000 euro, de la 100.000 euro. A fost eliminata conditia pentru firme de a avea intre unu si noua salariati.
Pentru anul 2013 sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor incepand cu 1 februarie 2013 si persoanele juridice romane platitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie 2012 indeplinesc conditiile prevazute de acest sistem de impunere.
Firmele care au realizat venituri sub 65.000 de euro pana la data de 31 decembrie 2012 sunt obligate sa plateasca impozit de 3% pe cifra de afaceri si nu mai au dreptul sa opteze pentru varianta impozit 16% pe profit ca pana acum.
Persoanele juridice care au realizat venituri intre 65.001 euro si 100.000 euro si care au optat pentru acest sistem de impunere potrivit reglementarilor legale in vigoare pana la modificarile aduse prin proiectul de ordonanta, pastreaza acest regim de impozitare pentru anul 2013.
In acelasi timp, firmele nou-infiintate sunt obligate sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand cu primul an fiscal.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...