Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Informatii despre comercializarea produselor din productia proprie
Publicat de catre Contabilul.roNr. vizualizari: 2955 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Mai jos sunt prezentati pasii care trebuie urmati pentru ca o societate sa poate comercializa direct catre persoanele fizice produse din productia proprie.
Solutia consultantului:
Societatea trebuie sa-si completeze obiectul de activitate conform noii activitati pe care o va desfasura. Odata cu cererea privind completarea obiectului de activitate adresata Oficiului Registrului Comertului, solicitantul are obligatia sa depuna declaratia-tip pe propria raspundere din care sa rezulte ca indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar -veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii, pentru activitatile precizate in declaratia-tip (art.15 alin. (1) din Legea 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice).
Pentru livrarea produselor direct catre populatie societatea are obligatia de a detine si utiliza casa de marcat electronica fiscala, in conformitate cu prevederile art. 1 alin. (1) din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Potrivit art. 2 lit. k) al ordonantei, se excepteaza de la aceste prevederi comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda.
Astfel, pentru livrarea bunurilor prin corespondenta societatea nu are obligatia de a detine si utiliza casa de marcat.
Pentru comercializarea produselor online se vor avea in vedere prevederile principalelor acte normative care reglementeaza comercializarea produselor online, respective:
- Legea 365/2002 privind comertul electronic, republicata;
- OG 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
Transferul productiei in magazinele de vanzare proprii se inregistreaza in contabilitate prin formula contabila:
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...