Publicat de catre Contabilul.ro
Nr. vizualizari: 4814 /
Rating utilizatori: 4.2 din 5 voturi
La o alimentara, in fiecare zi de vineri, se acorda o reducere de 20% la toate produsele. Vom stabili ce documente se intocmesc pentru a acorda acest discount si in ce mod se trateaza din punct de vedere fiscal aceasta cheltuiala.
In cazul in care se fac reduceri de pret la magazinele de vanzare cu amanuntul, trebuie tinut cont de prevederile O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata - republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si in special de prevederile art. 17 din acesata ordonanta, in care se stipuleaza: "Este interzis oricarui comerciant sa ofere sau sa vinda produse in pierdere, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 16 lit. a)-c), e) -i), precum si in cazul produselor aflate in pachete de servicii. Prin vanzare in pierdere, in sensul prezentei ordonante, se intelege orice va nzare la un pret egal sau inferior costului de achizitie, astfel cu m acesta este definit in reglementarile legale in vigoare."
In cazul prezantat se poate aplica art. 32 alin. (1) din aceeasi ordonanta: "(1) In sensul prezentei ordonante, vanzarile promotionale sunt vanzarile cu amanuntul/vanzarile cash and carry/prestarile de servicii de piata care pot avea loc in orice perioada a anului, fara sa faca obiectul notificarii, cu conditia ca:
a) sa nu fie efectuate in pierdere;
b) sa se refere la produse disponibile sau reaprovizio nabile, precum si la servicii vandute ori, dupa caz, prestate in mod curent;