Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Amenzi usturatoare pentru nedepunerea declaratiilor anuale
Publicat de catre Www.contabilul.roNr. vizualizari: 4135 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Persoanele fizice si firmele risca amenzi usturatoare in cazul nedepunerii declaratiilor anuale. Chiar daca datele sunt fixe si anuntate cu timp util inainte de termenul limita, de nenumarate ori se intarzie semnificativ cu indeplinirea acestor obligatii declarative.
Un exemplu in acest caz il reprezinta si declaratia 394 care va trebui depusa si la inceputul anului 2013 in ce priveste livrarile, prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national pentru operatiunile efectuate in semestrul II al anului 2012 care fac obiectul declararii.
Nerespectarea obligatiei de depunere a declaratiei se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 la 3.500 lei pentru persoane fizice si de la 12.000 la 14.000 lei pentru persoane juridice.
Incepand cu operatiunile efectuate pe teritoriul national in luna ianuarie 2012, perioada de raportare pentru formularul 394 este perioada fiscala declarata pentru depunerea decontului de TVA (formularul 300), respectiv luna, trimestrul etc. Termenul de depunere a declaratiei este de 25 inclusiv a lunii urmatoare incheierii perioadei de raportare declarate pentru depunerea decontului (lunar, trimestrial etc.), numai daca in aceasta perioada au fost realizate operatiuni de natura celor care fac obiectul obligatiei de declarare.
Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A si Soft J) pentru declaratia 394 vor putea fi descarcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice - Descarcare formulare, unde se vor regasi si prevederile legale, precum si instructiuni / documentatie de ajutor.
In noile versiuni ale declaratiei 394, aceasta se va putea depune semnata electronic, cu certificat digital calificat si prin Internet, de pe pagina de upload a declaratiilor 100, 112, 300, 390, 710, accesibila prin portalul www.e-guvernare.ro
Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor, le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD, insotite de rezumatul declaratiei (prima pagina) listat, semnat si stampilat.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...