Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce declaratii depunem in iulie 2012
Publicat de catre Www.contabilul.roNr. vizualizari: 2520 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Va prezentam, mai jos, lista declaratiilor pe care va trebui sa le depunem pana la data de 25 iulie a.c. inclusiv, in calitate de contribuabili, dupa caz. Se vor indeplini astfel, pana la termenul anuntat, urmatoarele obligatii fiscale:
- depunerea formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" pentru obligatiile de plata cu termen lunar si trimestrial si plata acestor obligatii.
ATENTIE! Termen de declarare si plata a impozitului retinut la sursa pentru veniturile din: drepturi de proprietate intelectuala, din activitati desfasurate in baza contractelor/conventii civile si a contractelor de agent, din activitatea de expertiza contabila si tehnica judiciara si extrajudiciara, obtinute de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit titlului IV1, care nu genereaza o persoana juridica.
- depunerea formularului 104 "Declaratie privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor", pentru trimestrul II 2012, de catre persoana desemnata de asocierile cu sau fara personalitate juridica dintre: persoane juridice straine si persoane fizice nerezidente care desfasoara activitate in Romania, persoane fizice rezidente asociate cu persoane juridice romane care realizeaza venituri atat in Romania, cat si in strainatate.
[art. 14 lit. c) si e), art. 28 alin. (4), art. 35 alin. (2) Cod fiscal si OPANAF 101/2008]
- depunerea formularului 112 "Declaratie privind obligatia de plata a contributiei sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" cu termen lunar sau trimestrial si plata acestor obligatii de catre:
- persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajator;
- entitatile asimilate angajatorului care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente, venituri de natura salariala si asimilate salariilor;
- platitorii de venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale si pentru care exista obligatia platii contributiei individuale de asigurari sociale si asigurari pentru somaj;
- institutiile publice care calculeaza, retin, platesc si dupa caz suporta contributii sociale obligatorii in numele asiguratului.
[art. 29619 Cod fiscal si HG 1397/2010]
- a se vedea materialul informativ "Impozitarea veniturilor din activitati cu caracter ocazional, desfasurate de zilieri", publicat pe site-ul: www.finantepublice.ro, la sectiunea "Noutati"
ATENTIE !!! Impozitul pe veniturile din salarii datorat de sediile secundare cu minimum 5 salariati, care detin cod fiscal pentru impozitul pe salarii, se declara si se platesc de societatea mama la trezoreria organului fiscal in evidentele caruia aceasta este inregistrata. Pentru plata impozitului societatea mama va intocmi cate un ordin de plata distinct pentru fiecare sediu secundar, la codul de identificare fiscala al beneficiarului inscriindu-se codul fiscal al sediului secundar. Codul fiscal al fiecarui sediu secundar si impozitul pe salarii aferent (0 sau suma de plata se declara la sectiunea F.2. a formularului 112.
Calendarul complet al declaratiilor cu termen in luna iulie poate fi consultat AICI.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...