Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nou: Modificari aduse de OG nr. 26/2012 in domeniul fiscal
Publicat de catre Www.fiscalitatea.roNr. vizualizari: 3838 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 392/12.06.2012, a fost publicata Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 26/2012 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarirea disciplinei financiare si de modificare si completare a unor acte normative.
Interzicerea achizitionarii de servicii juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare, cu unele exceptii prevazute la art. I din actul normativ mentionat mai sus, de catre autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si regiile autonome care au in structura organizatorica personal propriu de specialitate juridica.
Diminuarea cu 30% a cheltuielilor de protocol si a cheltuielilor cu deplasarile in strainatate in semestrul II al anului 2012, fata de cheltuielile de aceasta natura efectuate in semestrul II al anului 2011, masura aplicata cu unele exceptii autoritatilor si institutiilor publice ale administratiei publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare.
Limitarea achizitionarii din fondurile publice de tiparituri si alte bunuri pentru actiunile de reprezentare si protocol, precum si pentru zile festive, inclusiv zile aniversare.
Limitarea numarului de persoane care insotesc ministrii, ministrii delegati, secretarul general al Guvernului, secretarii de stat, subsecretarii de stat, personalul incadrat in functii asimilate acestora, primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene, consilierii locali, precum si inaltii functionari publici, pe perioada deplasarilor in strainatate, cu unele exceptii.
Autoritatilor si institutiilor publice ale administratiei publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, in unele situatii li se interzice efectuarea de cheltuieli pentru achizitionarea si/sau elaborarea studiilor de prefezabilitate, a studiilor de fezabilitate si a altor studii aferente obiectivelor de investitii, cu exceptia studiilor intocmite in vederea accesarii de fonduri externe nerambursabile, precum si cele finantate din fonduri externe rambursabile.
Prin actul normativ mentionat mai sus mai sunt aduse modificari si completari urmatoarelor acte normative: Legea nr. 672/2002 privind auditul public intern; Ordonanta Guvernului nr. 25/2001 privind infiintarea Companiei Nationale de Investitii - CNI SA; Legea nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte; Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 84/2003pentru infiintarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome "Administratia Nationala a Drumurilor din Romania"; Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 95/2002 privind industria de aparare; Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" si Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 107/2002 privind infiintarea Administratiei Nationale "Apele Romane".
Totodata, actul normativ modifica si completeaza legislatia privind gestionarea fondurilor comunitare, astfel: Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta; Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora si Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 74/2009 privind gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile provenite din Fondul european de garantare agricola, Fondul european agricol de dezvoltare rurala si Fondul european pentru pescuit si a fondurilor alocate de la bugetul de stat, privind gestionarea fondurilor nerambursabile alocate de la Comunitatea Europeana si a fondurilor alocate de la bugetul de stat aferente programului de colectare si gestionare a datelor necesare desfasurarii politicii comune in domeniul pescuitului si a programului de control, inspectie si supraveghere in domeniul pescuitului si pentru modificarea art. 10 din Legea nr. 218/2005 privind stimularea absorbtiei fondurilor SAPARD, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala, Fondul european pentru pescuit, Fondul european de garantare agricola, prin preluarea riscului de creditare de catre fondurile de garantare.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...