Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legea de stingere a datoriilor a fost modificata. Vezi legea
Publicat de catre Www.fiscalitatea.roNr. vizualizari: 2688 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Ordonanta de urgenta nr. 24/2012 aduce mai multe completari Codului de procedura fiscala si modifica astfel si ordinea de stingere a datoriilor. Articolul VI din noul act normativ completeaza articolul 115 prin urmatoarele prevederi:
Art. VI
Dupa alineatul (3) al articolului 115 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 513 din 31 iulie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un nou alineat, alineatul (3^1), cu urmatorul cuprins:
"(3^1) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), in cazul contribuabililor care beneficiaza de ajutor de stat sub forma de subventii de la bugetul de stat pentru completarea veniturilor proprii, potrivit legii, se sting cu prioritate obligatiile fiscale aferente perioadei fiscale la care se refera subventia,
indiferent daca plata este efectuata din subventie sau din veniturile proprii."
Va reamintim ca, potrivit normelor in vigoare, art. 115 prevede ca se sting cu prioritate toate obligatiile fiscale principale in ordinea vechimii acestora, urmand ca abia dupa stingerea acestora sa se efectueze stingerea obligatiilor fiscale accesorii (dobanzi si penalitati).
Noua completare face ca in cazul contribuabililor care primesc ajutor de stat sub forma de subventii de la bugetul de stat pentru completarea veniturilor proprii, sa se stinga cu prioritate acele obligatii fiscale aferente perioadei fiscale la care se refera subventia.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...