Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum corectam declaratiile de impunere a veniturilor persoanelor fizice
Publicat de catre Www.fiscalitatea.roNr. vizualizari: 2687 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Va prezentam procedura pe care contribuabilii o vor urma atunci cand va fi efectuata corectarea declaratiilor de impunere a veniturilor persoanelor fizice. Se vor avea astfel in vedere eventualele erori din cadrul formularelor 200, 201, 204, 205, 221 si 224.
Corectarea formularelor: 200 "Declaratie privind veniturile realizate din Romania", 201 "Declaratie privind veniturile realizate din strainatate", 204 "Declaratie anuala de venit pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale", 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit" si 224 "Declaratie privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania" se face ori de cate ori contribuabilul constata erori in declaratia anterioara prin bifarea cu "X" a casutei special prevazuta in formular in acest scop si completarea tuturor datelor din declaratia initiala, inclusiv a celor declarate corect.
Formularul 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit" se corecteaza ori de cate ori platitorul de venit constata erori in declaratia depusa anterior, prin completarea si depunerea unei declaratii rectificative utilizand acelasi formular prin bifarea cu "X" a casutei prevazuta in acest scop.
Declaratia rectificativa a formularului 205 va cuprinde pe tipuri de venit numai pozitiile corectate, declarate eronat in declaratia initiala, sau pozitiile care, in mod eronat, nu au fost cuprinse in declaratia initiala.
In cazul in care, declaratia se corecteaza prin eliminarea unei pozitii declarate eronat in declaratia initiala, in tabelul de la sectiunea IV "Date informative privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit", generat pe tipuri de venit, se vor inscrie datele de identificare ale beneficiarului de venit din declaratia initiala, iar la col. 4 - 7 se va inscrie cifra "0" (zero).
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...