Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Majorarea limitei de deductibilitate a cheltuielilor de sponsorizare a fost adoptata tacit
Publicat de catre Www.contabilul.roNr. vizualizari: 2821 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
In atentia contabililor, va informam ca fost adoptata tacit propunerea pentru modificarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal. Initiatorii propun majorarea limitei de deductibilitate a cheltuielilor de sponsorizare de la 3 la mie la 5 la mie din cifra de afaceri, proiectul fiind respins de Comisia pentru buget, finante.
Senatul a adoptat tacit luni propunerea legislativa a senatorului PDL Alexandru Mocanu care vizeaza modificarea Legii 51/2011 privind activitatea desfasurata de zilieri in sensul flexibilizarii termenului de plata.
Legea prevede posibilitatea ca plata zilierilor sa poata fi facuta atat la sfarsitul zilei de lucru, cat si la sfarsitul fiecarei saptamani, tinand cont ca unitatile finantate de la bugetul de stat nu pot ridica bani din Trezorerie decat in anumite zile.
Propunerea legislativa prevede si modificarea cuantumului remuneratiei brute orare odata cu eliminarea discriminarii fata de salarizarea muncitorilor necalificati, care sunt angajati cu contract individual de munca, respectandu-se valoarea salariului minim brut pe economie, care in prezent este de 3,94 lei pe ora.
Potrivit initiatorilor, deputatii Constantin Mazilu si Vasile Gliga, aceasta taxa ar urma sa fie recuperata in termen de cinci zile lucratoare de la data salubrizarii ariilor respective chiar de catre cei care s-au ocupat de initierea manifestarii.
Printre acestea se numara si o propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, a deputatului Tudor Ciuhodaru. Actul prevede reducerea varstei de pensionare cu un an, respectiv doi ani, pentru femeile care au nascut cel putin trei copii si i-au crescut pana la varsta de 10 ani sau au crescut pentru aceeasi perioada un copil cu handicap.
De asemenea, au trecut de Senat si propuneri privind declararea zilei de 30 noiembrie, a Sfantului Apostol Andrei, ca zi legala de sarbatoare in care nu se lucreaza.
O propunere legislativa pentru modificarea Legii 14/2003 - Legea partidelor politice, a deputatului independent Daniel Oajdea, a fost adoptata, de asemenea, tacit. Potrivit textului legislativ, la alegerea presedintelui partidului politic au drept de vot toti membrii de partid cu o vechime de cel putin sase luni, iar la alegerea presedintilor de filiale au drept de vot toti membrii de partid cu o vechime de cel putin 6 luni de pe raza filialei respective.
Senatul a mai adoptat tacit, luni, o initiativa legislativa care prevede majorarea cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului cu cate 6.000 de lei pentru fiecare copil nascut chiar daca in momentul nasterii unul dintre parinti beneficiaza de aceasta indemnizatie, urmare a unei nasteri anterioare.
Un alt proiect adoptat tacit este Propunerea legislativa pentru completarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal, a senatorului PNL Emilian Francu, care stipuleaza ca in cazul persoanelor fizice care au arendat terenurile agricole, cota de impozit asupra arendei este de 2 la suta.
In varianta propusa de initiatori va fi transmisa Camerei Deputatilor si propunerea legislativa pentru completarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal, initiata de deputatii PSD Gheorghe Antochi si Marian Ghiveciu, deputatii independenti Ioan Munteanu si Culita Tarata si deputatul PDL Adrian Radulescu.
Proiectul prevede aplicarea unei cote reduse de TVA de 9% pentru publicitatea prin presa, Comisia pentru buget adoptand un raport de respingere a initiativei legislative.
Senatul a adoptat tacit luni propunerea legislativa a deputatului PDL Raluca Turcan privind acordarea unor facilitati pentru tinerii casatoriti si pentru mamele care au in intretinere doi sau mai multi copii minori, facilitati fiscale care ar urma sa fie acordate incepand cu 1 ianuarie 2013.
Facilitatile vor consta in reducerea cu 5% a contributiilor sociale individuale, pe o perioada de cinci ani de la data casatoriei, pentru fiecare dintre soti daca acestia sunt la prima casatorie si au varsta de pana in 40 de ani.
Pentru sustinerea natalitatii si a mamelor care au in grija doi sau mai multi copii minori, acestea ar urma sa beneficieze de diminuarea progresiva a contributiilor individuale.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...