Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noutati in Codul Fiscal privind deductibilitatea cheltuielilor
Publicat de catre Www.contabilul.roNr. vizualizari: 2901 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Va reamintim ca anul 2012 a inceput cu intrarea in vigoare a unor dispozitii cuprinse in Codul fiscal, cu mentiunea ca unele dintre acestea se refera la deductibilitatea cheltuielilor. In consecinta, prezentam mai jos o recapitulare a modificarilor efectuate in ceea ce priveste cheltuielile cu deductibilitate limitata si cheluielile nedeductibile.
Cheltuieli cu deductibilitate limitata
Se modifica regula de limitare a deductibilitatii cheltuielilor cu combustibilul. Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2012, se limiteaza la 50% dreptul de deducere a cheltuielil or cu combustibilii pentru cazurile care in 2011 erau complet nedeductibile.
Se mentine dreptul de deductibilitate integrala a cheltuielilor cu combustibilii pentru activitatile exceptate in anii anteriori.
- A fost abrogat art. 21 alin. 4 lit. h) - care prevedea nedeductibilitatea cheltuielilor determinate de diferentele nefavorabile de valoare a titlurilor de participare la persoanele juridice la care se detin participatii, precum si de diferentele nefavorabile de valoare aferente obligatiunilor emise pe termen lung, cu excep tia celor determinate de vanzareacesionarea acestora. Exceptia nu se aplica pentru cheltuielile reprezent and valoarea de inregistrare a titlurilor de participare tranzac tionate pe piata autorizata si supravegheata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, in perioada 1 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2009 inclusiv;
- s-a introdus prin art. 21 alin. (4) lit. t) ca fiind nedeductibile cheltuielile cu beneficiile acordate salariatilor in instrumente de capitaluri cu decontare de actiuni. Acestea reprezinta elemente similare cheltuielilor la momentul acord arii efective a beneficiilor daca acestea sunt impozitate conform titlului III.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...