Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noile modificari fiscale sprijina mediul de afaceri din Romania
Publicat de catre Www.contabilul.roNr. vizualizari: 2490 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
In urmatoarea perioada mediul de afaceri are mari sanse sa se dezmorteasca ca urmare a modificarilor efectuate asupra Codului fiscal si a codului de procedura fiscala prin noile prevederi care relaxeaza sistemul fiscal si imbunatatesc in mod considerabil functionalitatea operatiunilor care pana acum ingreunau indeplinirea anumitor proceduri cu rol semnificativ.
Astfel, una dintre aceste masuri acorda firmelor posibilitatea de a-si plati mai intai datoriile principale urmand ca penalitatile sa fie achitate ulterior. In concret, atat firmele, cat si persoanele fizice cu datorii la bugetul de stat care isi platesc aceste restante existente la finele lunii august pana la 31 decembrie 2011 nu vor mai fi obligate la plata penalitatilor de intarziere.
In acest sens, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca aceasta masura se aplica inclusiv societatilor care vor solicita esalonarea la plata a obligatiilor bugetare. In plus, noile modificari permit companiilor sa stinga mai intai penalitatile si majorarile, urmand ca ulterior banii sa mearga catre plata datoriei principale. Se incearca astfel sa fie evitate situatiile in care firmele acumuleaza penalitati foarte mari si nu isi mai pot plati datoriile.
Alte modificari privesc si depunerea declaratiilor lunare sau plata impozitului pe profit anticipat in fiecare trimestru. Depunerea declaratiei fiscale 112 trimestrial va putea fi facuta in mod optional de catre asociatiile, fundatiile si microintreprinderile care in anul anterior au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv si societatile cu aceleasi conditii privind angajatii si care au inregistrat venituri totale anuale mai mici de 100.000 euro.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...