BlogulSpecialistului → Contabilitate si fiscalitate → Despre stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii
Intreprinderile mici si mijlocii sunt definite ca fiind acele intreprinderi care au un numar mediu anual de salariati mai mic de 250, realizeaza o cifra de afaceri anuala echivalenta cu pana la 8 milioane de euro sau au un rezultat anual al bilantului contabil care nu depaseste echivalentul in lei a 5 milioane euro si imbraca o forma de organizare a unei activitati economice, autonoma patrimonial si autorizata sa faca acte si fapte de comert, in scopul obtinerii de profit, in conditii de concurenta.
O microintreprindere are pana la 9 salariati, o intreprindere mica are intre 10 si 49 de salariati iar o intreprindere mijlocie are intre 50 si 249 de salariati.
Agentia Nationala pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie are rolul de coordonare a politicilor si a masurilor de incurajare si de stimulare a intreprinderilor mici si mijlocii, iar temeiul legal il constituie prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii.
In scopul dezvoltarii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, Ministrul pentru intreprinderi mici si mijlocii, comert, turism si profesii liberale, dl Ovidiu Ioan Silaghi si Ministrul economiei si finantelor, dl Varujan Vosganian au promulgat Ordonanta de urgenta nr. 139/2007 pentru completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii. Acest act a fost publicat in
Monitorul Oficial
Nr. 844/10.12.2007 si reglementeaza elemente noi cu privire la ajutoarele financiare nerambursabile, achizitiile publice, agentiile de implementare a programelor etc.
www.contabilul.ro