BlogulSpecialistului → Contabilitate si fiscalitate → Problemele se iau « de mot » si se transpun pe ritmuri matematice
Cu totii avem momente bune si mai putin bune. Zile bune si zile infernale. Vise realizabile si vise care nu se stie niciodata cand vor deveni relitate palpabila. Insa, indiferent ce va fi azi sau maine, spiritul practic, increderea in capacitatile noastre, optimismul trebuie sa fie bine inradacinate. Se intampla sa cazi, dar asta nu inseamna ca esti la pamanat pentru totdeauna. Trebuie sa te ridici si sa mergi mai departe, sau cum s-ar zice sa reinvii, din propria-ti cenusa.
Nimeni nu este perfect. Perfectiunea intruchipata nu exista decat la nivel metaforic. Totul tinde catre a se perfectiona, insa trecerea timpului face ca totul sa ia o alta imagine si alte asteptari. Atunci cand te afli intr-un moment de cumpana, o situatie in care parca nici dreapta, nici stanga nu par a fi o solutie, iti doresti sa evadezi. Insa a fugi de situatie, nu este o rezolvare. Suntem romani, deci trebuie sa luam problema “de mot” si s-o traducem in stil matematic: ipoteza, demonstratie si concluzie.
In materialul de azi, vom discuta aspecte care privesc cheltuielile de cazare pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului. Temeiul legal pe baza carora cheltuielile de cazare se pot deconta, in baza unor documente justificative, este Hotararea nr. 1860 din 21/12/2006 publicata in Monitorul Oficial nr. 1046 din 29/12/2006. Aceasta hotarare reglementeaza drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului.