BlogulSpecialistului → Contabilitate si fiscalitate → Secretul profesiei de contabil
Poate ati auzit vreodata pe holurile firmei Dv,s, sau vorbind la telefon o persoana spunand: “ va rog sa-mi aduceti factura.. bonul fiscal nu este stampilat... nu sunt toate documentele la dosar....etc”. Personajul in cauza este contabilul.
Ce face un contabil intr-o zi normala de lucru? Raspunsul la intrebare este simplu: de toate... Aduna documentele care intarzie sa apara, contabilizeaza documentele justificative, analizeaza si intocmeste reportinguri in functie de necesitatile firmei si ale clientilor sai, intocmeste bugete de venituri si cheltuieli, ofera consultanta financiar-contabila, calculeaza, declara si face viramentul taxelor si impozitelor catre bugetul statului, participa la operatiunea de inventariere (desi legea spune altceva...), ia parte la controllingul de final de perioada, mentine legatura cu bancile si cu organele statului, si lista nu se termina aici...
Contabilul este in mod evident o persoana multifunctionala. Prin urmare, pentru a rezista si a face face acestei profesii, secretul este sa faci cu placere si daruire ceea ce faci, pentru ca altfel, indiferent ce avantajale vei obtine urmare a acestei meserii, acestea nu vor fi nicioadata suficiente. Nu este usor, dar nici imposibil. Este o meserie frumoasa, care implica multa implicare si daruire, dar rezultate vor fi pe masura.
In materialul de astazi vom aborda anumite aspecte cu privire la cheltuielile de transport pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului. Temeiul legal il constituie hotărârea nr. 1860 din 21/12/2006 publicata în Monitorul Oficial nr. 1046 din 29/12/2006, act legislativ ce reglementeaza drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului.