BlogulSpecialistului → Contabilitate si fiscalitate → Tratamentul sanctiunilor contraventionale
Ne dorim cu totii o lume mai buna si mai civilizata. Cu parcuri care sa arate ingrijite, cu strazi fara resturi menajere, cu scoli si gradinite care sa nu arate ca dupa razboi, cu programe de stiri care sa nu mai aduca in prim plan tot ce este mai rau si mai crunt in lumea asta.. Insa, din pacate, in Romania se poate orice..O tara a tuturor posibilitatilor. In care legea se schimba precum valurile Marii Negre cand se supara... sau ca nisipurile miscatoare.
Se intampla adesea sa-ti lasi masina parcata pe un trotuar, astfel incat sa nu fie pe carosabil sa incomodeze traficul, dar nici pietonii pentru ca deocamdata parcarile sunt asa cum le stim cu totii… insuficiente. Dupa nici o jumatate de ora, te intorci sa-ti recuperezi masina si constati cu stupoare ca cineva imbracat probabil in uniforma ti-a facut cadou o amenda si ceva puncte pentru ca ai incalcat regulile parcarii. Legea este lege si unde-i lege nu-i tocmeala... Dar sa fie una pentru toti..
Legea contraventionala apara valorile sociale, care nu sunt ocrotite prin legea penala. Constituie contraventie fapta savarsita cu vinovatie, stabilita si sanctionata prin lege, ordonanta, prin hotarare a Guvernului sau, dupa caz, prin hotarare a consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, a consiliului judetean ori a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Dat fiind faptul ca amenda este un subiect care ne priveste in egala masura, va propun sa discutam astazi despre ce inseamna sanctiunea contraventionala, cine o aplica, ce trebuie sa contina procesul verbal pentru a fi valid si multe alte aspecte.
Detalii complete decoperiti accesand linkul:
http://www.contabilul.ro/a/2172/Tratamentul_sanctiunilor_contraventionale.html