BlogulSpecialistului → Contabilitate si fiscalitate → Cum ne comportam in societate?
Relatiile dintre oameni sunt importante si prezinta un grad de complexitate foarte ridicat. Comportamentul ne reprezinta in mod definitoriu ca persoane intr-o comunitate.
A fi un gentleman inseamna...
...sa te comporti cuviincios cu cei din jurul tau, indiferent de varsta si conditie sociala, sa fii politicos si agreabil, sa fii capabil sa iti stapanesti emotiile si impulsurile, sa dai dovada de incredere si onoare, sa fii conciliant, sa stii sa aplanezi conflictele si sa le eviti, sa fii decent, sa te respecti pe tine insuti, cat si pe cei din jurul tau, sa fii tolerabil cu cei din mediul tau social, sa iti stabilesti propriile tale principii morale, pe care sa le respecti cu strictete, sa ai o tinuta si un limbaj impecabil, sa ai in vedere lucrurile cu adevarat esentiale, sa detii simtul responsabilitatii, sa fii diplomat, sa stii sa actionezi in orice situatie.
Este gresit...
...sa deranjezi linistea publica, sa mananci sau sa fumezi pe strada, sa arunci hartii sau resturi pe strada, si mai putin in locurile special amenajate, sa ai un limbaj necuviincios cu o persoana mai in varsta decat tine, sa abuzezi de ceilalti, sa distrugi bunurile publice, sa nu cedezi trecerea, dupa caz, unei persoane adulte, unei femei sau unui superior, sa adopti o pozitie sau o tinuta nepotrivita in societate.
Pe strada, conversatiile...
...nu sunt intocmai potrivite, mai ales daca se fac in mijlocul drumului. Insa, daca este neaparat nevoie, este bine sa adoptam o pozitie cat mai retrasa, in asa fel incat sa nu incurcam trecerea celorlalti. De asemenea, este politicos sa se vorbeasca pe un ton nu foarte ridicat.
Transportul in comun...
...prevede ca urcarea si coborarea calatorilor sa se faca prin spatiile indicate, si anume, urcarea prin spate si pe partea din stanga a usii de la mijloc, iar coborarea prin cealalta jumatate si prin usa din fata. Locul pe scaun se ofera persoanelor in varsta, femeilor, femeilor insarcinate, persoanelor cu copii, infirmilor.
Este important sa dam atentie acestor detalii. Comportamentul unui om vorbeste de la sine.
In materialul de azi, vom continua sa vorbim despre noile reglementari contabile impuse prin Ordinul ministerului economiei si finantelor nr. 2374/2007 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.752/2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene publicat in
Monitorul Oficial
, nr. 25 din 14.01.2008.
www.contabilul.ro