BlogulSpecialistului → Contabilitate si fiscalitate → Tratamentul fiscal al veniturilor neimpozabile
Exista siguranta pentru contabilul roman, la momentul de fata? Avand in vedere modificarile legii contabilitatii, administratorul nu se mai face vinovat de neregulile depistate in contabilitatea societatii pe care o administreaza. Astfel, toata vina cade asupra unicului vinovat ramas in joc: contabilul.
In anul 2002, a fost lansata legea spalarii banilor, insa nu a avut efectul scontat intrucat despre consecintele aplicarii acesteia au fost scutiti multi agenti economici, ea aplicandu-se din doi in doi, cum s-ar spune. Textul acestor prevederi instituie masuri de prevenire si combatere a spalarii banilor. Prin urmare, daca un salariat al unui angajat economic miroase neregularitati, adica are suspiciuni ca o operatiune ce urmeaza sa fie efectuata are ca scop spalarea banilor, acesta are obligatia de a anunta persoanele abilitate.
In acest joc al intereselor, persoana numarul 1 care se presupune ca stie tot intr-o societate este .... contabilul. Concluzia este evident, ca tot acest personaj va raspunde in fata legii in cazul in care nu a intreprins masurile necesare in scopul prevenirii si combaterii spalarii banilor.
In materialul de astazi, avand in vedere ca punctul culminant de 25 octombrie se apropie fulgerator de repede, vom aborda tratamentul fiscal al veniturilor neimpozabile.
Pentru mai multe detalii apasati aici