Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ceapa, remediu naturist pentru raceala si gripa
Publicat de catre Suntfericita.manager.roNr. vizualizari: 3479 / Rating utilizatori: 4.83 din 3 voturi
Ceapa este un aliment folosit des in diverse preparate culinare. Datorita vitaminelor continute, actioneaza ca un antibiotic natural, prevenind raceala si gripa.
Antibiotic natural care ajuta organismul sa lupte impotriva stafilococilor, ceapa este alimentul cel mai frecvent utilizat in trecut de bunicii nostrii pentru gripa si raceala. Pe langa faptul ca vindeca raceala chiar din faza de inceput, este recomandata si in caz de tuse persistenta.
Pentru a scapa de tusea suparatoare, fierbe 2 cepe cu tot cu coaja in 500 ml apa. Dupa ce apa scade la jumatate, se lasa sa se raceasca, iar lichidul se bea indulcit cu miere de albine.
Sa nu uitam ca este un important aliment si pentru imbunatatirea vederii. Contine glutamina, un antioxidant benefic pentru intregul organism.
Cercetarile au demonstrat ca sucul de ceapa aplicat pe scalp ajuta la regenerarea parului.
Beneficii cardiovasculare
Sulful regasit in ceapa are proprietati anticoagulante si previne formarea cheagurilor de sange. De asemenea, cercetatorii au aratat ca sulful reduce nivelul de colesterol si de trigliceride din sange.
Datorita continutului de flavonoide, ceapa poate preveni infarctul. Este bogata in quercitina, un antioxidant puternic care inhiba aparitia cancerului la stomac. O sursa buna de quercitina decat coaja de ceapa.
Beneficii pentru oase
Studiile cercetatorilor au aratat ca includerea cepei in alimentatie creste densitatea oaselor si poate avea beneficii asupra femeilor aflate la menopauza, care se confrunta cu o scadere a densitatii osoase.
Potrivit studiilor, densitatea osoasa a femeilor in varsta, care consumau ceapa zilnic, era mult mai buna decat în cazul celor care consumau ceapa doar o data pe luna sau mai rar.