Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
De ce este bine sa consumi ghimbir? 6 proprietati terapeutice remarcabile
Publicat de catre Suntfericita.manager.roNr. vizualizari: 3931 / Rating utilizatori: 4.21 din 7 voturi
Cunoscut pentru proprietatile sale culinare si aroma sa inconfundabila, ghimbirul si-a dovedit eficienta si in medicina naturista. Ceaiul de ghimbir este recomandat pentru tratarea numeroaselor afectiuni: sensibilitate la frig, dureri de gat, raceala, gripa, reumatism, indigestie, gastrita, balonare, etc.
Ghimbirul contine un compus numit gingerol care reduce tensiunea arteriala si imbunateste circulatia sangelui. Acesta poate fi folosit la tratarea migrenelor si a artritei, reducand inflamatiile. Mai mult decat atat, ghimbirul contine o substanta numita gingerol care distruge substantele care induc starea de tensiune, anxietate si stres.
Ai crampe stomacale? Mesteca ghimbir. Radacina de ghimbir este folosita adesea pentru ameliorarea starilor de greata, pentru a stimula procesul de digestie, precum si pentru tratarea durerilor de dinti sau durerilor de gat.
Te dor articulatiile? Ghimbirul are proprietati antiinflamatorii, asa ca amesteca pudra de ghimbir cu ulei de ricin si aplica pe zona dureroase. Sau poti sa tai cateva felii din radacina proaspata, sa le oparesti si sa inmoi o compresa pe care sa o aplici apoi pe zona dureroasa. Cu cat mai fierbinte, cu atat mai bine.
Ghimbirul proapat sau macinat pus in mancare are proprietati antiinflamatorii si te pune mai repede pe picioare atunci cand esti racita. Are un gust intepator si este un decongestionant foarte bun.
Ceaiul de ghimbir are proprietati antioxidante, protejand sistemul cardiovascular de cheagurile de sange care produc atacuri cerebrale.